
WRTS voor leerkrachten
Met overhoorplatform WRTS laat je leerlingen thuis en op school woordjes en begrippen studeren.
Nieuw: Quizzen en WRTS Live!
Met een leerkrachten account kan je de vele gratis functies van WRTS uitproberen. Onze wiskunde leerkracht Menno verteld hoe hij twee van de functies in zijn les toepast: quizzen en WRTS Live.
Voordelen voor leerkrachten

Volg de evolutie van leerlingen
Met het dashboard voor leerkrachten kunnen de resultaten van leerlingen worden gevolgd. Zo kan de inzet en moeite van leerlingen gemeten worden.

Een correcte uitspraak
Geef leerlingen de kans om de correcte uitspraak van woordenschat te beluisteren, ook wanneer ze niet in de les zitten.

Woordenlijsten uit de schoolboeken
Vind en gebruik de woordenlijsten van de handboeken die in de klas gebruikt worden.
Zo gebruiken andere leerkrachten WRTS.be:
Maak zelf groepen aan
Maak groepen in WRTS.be en voeg in een klik alle leerlingen toe. In zo’n groep worden woordenlijsten gezet als huiswerk. De resultaten hiervan kunnen onmiddellijk bekeken worden.
Volg de voortgang van de klas
Welke leerlingen hebben extra ondersteuning nodig? Welke woorden vinden leerlingen het moeilijkst? En hoe heeft de klas thuis of tijdens de les geoefend? Met het handige dashboard volg je de vooruitgang van klassen en leerlingen.
Dezelfde woordenlijsten als in de schoolboeken
Je wilt er zeker van zijn dat de woordenlijsten die gebruikt worden volledig zijn en zónder typfouten? Check! De gebruikers van WRTS.be hebben ervoor gezorgd dat er volledige en foutloze lijsten online staan.
Honderden leerkrachten gebruiken WRTS.be. Jij ook?
woordenlijsten
leerlingen op WRTS
leerkrachten op WRTS
Maak een gratis account voor leerkrachten aan

WRTS is de beste woordentrainer van België. Oefen woordjes eenvoudig en snel met WRTS.
Veelgestelde vragen
Hieronder vindt je de antwoorden op veelgestelde vragen door leerkrachten. Heb je een andere vraag voor WRTS.be? Stuur uw e-mail naar [email protected]
Docenten hebben bij WRTS de mogelijkheid om een gratis docentenaccount aan te vragen. Dit houdt in dat je onbeperkt lijsten en mappen aan kunt maken en gebruik kunt maken van alle functionaliteiten die WRTS te bieden heeft. We hebben hieronder de stappen omschreven om een volledig nieuw docentenaccount aan te maken en hoe je een bestaand account kunt omzetten naar een docentenaccount.
Een nieuw docentenaccount aanmaken
Zo maak je een nieuw docentenaccount aan:
Stap 1. Ga naar leren.wrts.nl en klik op ‘Registreren’. Let op dat je bij het aanmelden je mail van school invult. Wij keuren op basis van deze informatie je aanvraag goed (en af als de aanmelding niet wordt gedaan met een schoolmail).
Stap 2. Klik op de registratiepagina op de knop ‘Ik ben een docent’. Vul je gegevens in en klik op ‘Gratis account aanmaken’ om je account aan te maken.
Stap 3. Je bent nu klaar om aan de slag te gaan. Je krijgt de keuze om een boek toe te voegen of een groep aan te maken. Ook kan je een lijst aanmaken of boeken en lijsten zoeken via de zoekfunctie in de paarse balk bovenaan.
Bestaand account omzetten
Het is mogelijk om jouw bestaande account om te zetten naar een docentenaccount. Hierdoor worden al jouw aangemaakte lijsten, opgeslagen boeken en groepen van je huidige account overgeheveld naar het docentenaccount.
Het account omzetten doe je als volgt:
Stap 1. Log via leren.wrts.nl op je huidige account.
Stap 2. Ga dan naar https://leren.wrts.nl/teachers/new en vul hier de benodigde informatie in en klik op ‘Aanvraag verzenden’. Belangrijk: zorg ervoor dat je de aanvraag doet met het e-mailadres van je school.
Wij doen ons best om je aanvraag voor een docentenaccount binnen twee werkdagen goed te keuren.
Is je aanvraag ten onrechte afgekeurd of heb je andere vragen? Mail dan naar [email protected]
Om snel te kunnen beginnen met WRTS, worden hieronder de basisstappen uitgelegd.
Als docent heb je onbeperkt de mogelijkheid om lijsten en mappen aan te maken. Je kunt ook een groep aanmaken waar je leerlingen aan kunt toevoegen. In deze groep kun je lijsten klaarzetten voor je leerlingen.
Boek toevoegen
Je kunt je lesboeken toevoegen aan je account om de lijsten te oefenen. Dat doe je als volgt:
Stap 1. Bovenaan in de paarse balk vind je de zoekfunctie. Open deze.
Stap 2. In de balk kun je dan je zoekopdracht intypen. Bijvoorbeeld de titel ‘Stepping Stones’.
Stap 3. Je kunt het boek aan je account toevoegen door op de knop ‘+ Mijn boeken’ te klikken. Het boek wordt gelijk opgeslagen in je account. Aan de kleur van de knop kun je zien of je boek is opgeslagen. Deze wordt dan blauw met de tekst ‘Mijn boeken’.
Stap 4. Je kunt de boeken vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ (in de paarse balk) en dan onder de categorie ‘Mijn boeken’.
Lijst aanmaken
Om een overhoring te kunnen doen, heb je een woordenlijst nodig. Deze kun je aanmaken in de volgende stappen:
Stap 1. Klik op de groene knop ‘Lijst maken’.
Stap 2. Je kunt ervoor kiezen om zelf de woorden in te voeren, een lijst te importeren (uit Excel, van woordjesleren.nl of van quizlet.com) of een hotspot toe te voegen.
Als je de woorden zelf gaat invoeren, volg dan de volgende stappen:
– Geef je lijst een titel. Bijvoorbeeld ‘Engels hoofdstuk 1a’.
– Selecteer een taal voor beide kolommen. Bijvoorbeeld ‘Nederlands’ en ‘Engels’.
– In de linkerkolom voer je vervolgens een woord in (bijvoorbeeld ‘hond’) en in de rechterkolom voer je de vertaling van dat woord in (in dit geval dus ‘dog’). Maak de lijst compleet met de woorden die je wilt leren.
Stap 3. Klik, na het invoeren van de woorden, onderaan de lijst op de knop ‘Woordenlijst opslaan’.
Stap 4. Jouw lijst is nu terug te vinden onder het tabblad ‘Lijsten’ onder ‘Mijn lijsten’.
Een groep aanmaken
In een groep kun je lijsten klaarzetten, opdrachten aanmaken en de oefenresultaten van jouw leerlingen inzien.
Let op: groepen in de app en op de website zijn niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.
Een groep maak je als volgt aan:
Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Klik vervolgens op de knop ‘Maak een nieuwe groep’.
Stap 2. Vul een naam van je groep in, kies het vak, het niveau en het leerjaar van je leerlingen. Je kunt eventueel nog een plaatje (avatar) instellen voor je groep.
Stap 3. Klik op de knop ‘Aanmaken’ om je groep aan te maken.
Hieronder leggen we je ook uit hoe je lijsten en leden kunt toevoegen, opdrachten klaar kunt zetten en de voortgang van je leerlingen kunt volgen binnen een groep.
Leerlingen toevoegen aan de groep
Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Leerlingen toevoegen kan op de volgende manieren:
Manier 1. Deel de link van jouw groep met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.
Lijst toevoegen aan de groep
In het tabblad ‘Overzicht’ kun je lijsten toevoegen aan de groep. Dit doe je in de volgende stappen:
Stap 1. Klik in de paarse balk op ‘Groepen’. Selecteer hier de groep waar je lijsten aan toe wilt voegen.
Stap 2. Klik op ‘Lijst toevoegen’. Je kunt lijsten vanuit jouw toegevoegde boeken of jouw lijsten toevoegen. Selecteer de lijsten die je wilt toevoegen aan de groep en klik op ‘Voeg toe aan groep’.
Stap 3. De lijst is toegevoegd aan de groep!
Oefenresultaten van leerlingen inzien
Als de leerlingen de lijsten overhoren, kun je de resultaten van de leerlingen inzien. Deze vind je onder het tabblad ‘Statistieken’. Je krijgt een overzicht van alle leerlingen en je kunt ook de resultaten bekijken per leerling.
Nadat je de groep hebt aangemaakt, wil je natuurlijk leerlingen toevoegen aan je groep. Hieronder een uitleg hoe je dat kunt doen. Let op: groepen in de app en op de website liggen niet gelijk aan elkaar. Tot de app is vernieuwd vragen wij je om de (mobiele) website te gebruiken.
Toevoegen van leerlingen kan op de volgende manieren:
Manier 1. Link van jouw groep delen met je leerlingen. Deze kun je kopiëren en delen via bijvoorbeeld e-mail.
Manier 2. Leden uitnodigen via e-mail. Let op: dit dient het e-mailadres te zijn waarmee jouw leerling op WRTS is geregistreerd.