Image

Franse woordenschat leren

Op WRTS.be staan de woordenlijsten uit school- en leerboeken klaar. Zo leer je snel en efficiënt nieuwe Franse woorden. Zoek naar de woordenlijsten uit het schoolboek dat jij gebruikt, of maak je eigen woordenlijst aan.

Wat je ook kiest: je kan snel aan de slag et voilà … Je Frans wordt formidable!


Geschikt voor alle niveaus

Basisonderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs. En natuurlijk voor volwassenenonderwijs en zelfstudie.

Zo helpt WRTS.be je met Franse woordenschat

Image 1

Gemakkelijk thuis te gebruiken

Kies 1 van de vele mogelijkheden om je Franse woordenschat thuis te overhoren.

Image 1

De juiste Franse woordenlijsten

Je vindt en gebruikt snel de Franse woordenlijsten uit school- en leerboeken.

Image 1

Leren zónder afleiding

Concentreer je volledig op de Franse woordenlijsten, zonder storende banners of advertenties.

Ontdek de meest gebruikte leermethodes voor Frans

Mistral

Mistral is een leermethode Frans voor leerlingen van de eerste graad. Deze aanpak laat je kennismaken met het Frans in het middelbaar onderwijs. Via échte taalsituaties en in jouw tempo krijg je de kennis en vaardigheden om je vlot uit te drukken in het Frans.

Mistral zorgt voor een soepele overgang van het lager naar het middelbaar onderwijs. Daarom wordt de moeilijkheidsgraad stap voor stap opgebouwd en is er veel aandacht voor gevarieerde werkvormen. De focus ligt op leren leren en er zijn verschillende mogelijkheden voor remediëring en differentiatie. Deze leermethode biedt structuur en houvast, met veel aandacht voor zelfstandig werk en groepswerk.

Quartier Etoile

Het doel van Quartier Etoile? De kinderen in de 2de en 3de graad van het basisonderwijs op een leuke manier laten kennismaken met het Frans. Bij deze leermethode staan 5 vaardigheden centraal: luisteren, lezen, spreken, mondelinge interactie en schrijven. Bovendien stimuleert Quartier Etoile de jonge leerlingen om het Frans te ontdekken: met wil en durf.

De kennis en vaardigheden voor het Frans worden geïntegreerd in levensechte situaties. Het doel van die aanpak? Ervoor zorgen dat de leerlingen zo snel mogelijk een aardig mondje Frans spreken in een dagelijkse situatie.

Alle lessen en filmpjes vertrekken van de beginsituatie van de leerlingen. Zodat die met veel plezier kennismaken met de Franse taal.

Éventail

Éventail-junior en Éventail-junior Bien sûr! vormen samen een leermethode om het Frans onder de knie te krijgen. Speciaal voor kinderen in het basisonderwijs. Typisch voor deze leermethode zijn de sterke structuur, grondige didactische opbouw, en veel aandacht voor lezen, luisteren en schrijven.

Éventail bereidt jongeren voor op het secundair onderwijs en biedt veel differentiatiemateriaal. Bovendien zit deze leermethode vol met speelse en motiverende elementen. Bijzondere aandacht gaat naar gespreksvaardigheid. Zo spreken de leerlingen al een aardig mondje Frans wanneer ze de basisschool verlaten. En dan zijn ze klaar om enthousiast en met zelfvertrouwen te starten met Frans in het secundair onderwijs.

VocACTION

VocACTION is een naslag- en oefenboek waarmee je jouw Franse woordenschat oefent. Speciaal voor leerlingen in de tweede graad aso en tso en de derde graad tso. Met VocACTION leer en herhaal je op een efficiënte manier de Franse woordjes. Dit boek kun je perfect gebruiken als aanvulling op andere leer- en studieboeken Frans. Zo krijg je de taal nóg sneller onder de knie.

De woorden die je in VocACTION terugvindt, zet je gemakkelijk in een woordenlijst op WRTS.be. Of misschien hebben andere gebruikers van WRTS.be dat werk al voor jou gedaan. Dan vind je die woordenlijsten snel terug na een zoekopdracht.
Wat is het grote voordeel van WRTS.be? Je oefent gratis en zonder afleiding nieuwe woorden in het Frans. En je hebt verschillende mogelijkheden om je kennis van die woorden te testen.

Maak nu je compte gratuit aan

WRTS.be

WRTS is de beste woordentrainer van België. Oefen woordjes eenvoudig en snel met WRTS.

Over het Frans

Wie in België woont, moet simpelweg kunnen meepraten in het Frans. Anders ben je in het zuiden van het land – en eigenlijk ook in Brussel – hopeloos verloren. Met WRTS.be leer je de taal van a tot z: je begint met het Franse alfabet en de cijfers. Daarna ga je aan de slag met zelfstandige naamwoorden en werkwoorden. Later komt ook de uitspraak erbij. Kortom: WRTS.be is er voor beginners en gevorderden.

Trouwens: wist je dat Frans de ideale basis is om later Spaans of Italiaans te leren?