Image

Grammatica Engels oefenen

WRTS.be is een platform waar je snel en efficiënt Engelse grammatica leert en je kennis zelf test. Krijg een duidelijke uitleg over de past simple, present perfect, irregular verbs en andere onderdelen van de Engelse grammatica.

Met WRTS Plus krijg je toegang tot de volledige Engelse grammatica. Voor maar 2,99 euro.

Geschikt voor het secundair onderwijs

Eerste graad, tweede graad: aso, kso, tso en bso

Zo helpt WRTS je met Engelse grammatica

Image 1

Gemaakt door leerkrachten

Ervaren leerkrachten Engels maakten de oefeningen die je helpen met de Engelse grammatica.

Image 1

Voor elk niveau: van beginner tot gevorderde

Van de eerste graad in het secundair onderwijs tot de taalspecialisten in het hoger onderwijs: iedereen leert en oefent met WRTS.be.

Image 1

Extra mogelijkheden om jezelf te testen

Naast de 4 standaardopties van WRTS.be krijg je toegang tot 2 extra mogelijkheden om jezelf te testen.

Hoe leer je grammatica met WRTS?


Je neemt de leerstof door en achterhaalt vervolgens hoe goed je die onder de knie hebt. Anders gezegd: test je kennis van de present continuous, de present perfect en andere delen van de Engelse grammatica.

Gebruik bestaande oefeningen

Veel gebruikers van WRTS.be hebben zelf grammaticalijsten met oefeningen gemaakt. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘grammatica Engels’ of op ‘bijvoeglijk naamwoord Engels’. Op dit moment vind je op WRTS.be 1659 oefenlijsten over Engelse grammatica.

Afwisselen met video

Oefenen is leuk. Nog leuker is het als je af en toe kunt afwisselen met een video. Bij WRTS.be bekijk je gratis video’s over verschillende onderwerpen van de Engelse grammatica.

In deze video hoor je de uitleg over de present perfect continuous. Vervolgens leer je wanneer je for of since gebruikt. De video eindigt met een korte quiz om je kennis te testen.

Top 3 meest gestelde vragen

Stap 1. Klik op de knop ‘Lijst maken
Stap 2. Je komt nu in onderstaand scherm terecht. Je kunt ervoor kiezen om zelf de woorden in te voeren, een lijst te importeren (uit Excel, van woordjesleren.nl of van quizlet.com) of een hotspot toe te voegen.
Als je de woorden zelf gaat invoeren, volg dan de volgende stappen
Geef je lijst een titel. Bijvoorbeeld ‘Engels hoofdstuk 1a
Selecteer een taal voor beide kolommen. Bijvoorbeeld ‘Nederlands’ en ‘Engels‘. 
In de linkerkolom voer je vervolgens een woord in (bijvoorbeeld ‘Hond’) en in de rechterkolom voer je de vertaling van dat woord in (in dit geval dus ‘Dog’). Maak de lijst compleet met de woorden die je wilt leren. 
Stap 3. Klik, na het invoeren van de woorden, onderaan de lijst op de knop ‘Woordenlijst opslaan‘.*
Stap 4. Jouw lijst is nu terug te vinden onder het tabblad ‘Gemaakte lijsten‘ in de sectie ‘Lijsten‘.

In de volgende stappen start je een overhoring.
Stap 1. Klik op ‘Lijsten‘ in de paarse balk. 
Stap 2. Je kunt lijsten overhoren uit het tabblad ‘Mijn dashboard‘ of ‘Mijn lijsten‘. 
Stap 3. Je kunt een lijst overhoren door deze te selecteren. Er verschijnt onderaan je account dan een paarse balk. Klik hier op het icoontje (play) voor het overhoren. Zoals hieronder weergegeven.
Stap 4. Selecteer welke overhoring je wilt starten en welke andere instellingen je nog wilt instellen. Klik vervolgens op ‘Start‘ om je overhoring te starten. Zoals hieronder weergegeven. 

Op WRTS kun je gemakkelijk een lijst van Quizlet importeren op je WRTS-account. Dit doe je door onderstaande stappen te volgen: 
1. Log via leren.wrts.nl in op je WRTS account
2. Klik op ‘Lijst maken’ en daarna op de knop ‘Importeren’ 
4. Klik op ‘Lijsten importeren (quizlet.com) en klik daarna op ‘Start’
5. Log in op je Quizlet account en geef WRTS toestemming om de lijsten te importeren vanuit Quizlet. Dit doe je door op ‘Allow’ te klikken. 
6. Selecteer de lijsten die je wilt overzetten naar WRTS en klik daarna op ‘Lijst overnemen’ (in de paarse balk onderaan je WRTS account. De geïmporteerde lijsten vind je terug in ‘Mijn lijsten’