Stampen met de salami techniek!

Kitty

Stampen met salami? Ja! Dat staat er. De salami techniek is een goede techniek dat ervoor zorgt dat je alles stap voor stap leert. In deze blog leggen wij je uit wat de salami techniek is en wanneer je deze techniek goed kan gebruiken tijdens een toetsweek.

Heb jij dit ook?

Stel je voor, je bent aan het leren voor een toets en het hoofdstuk waar je mee bezig bent bestaat uit vijf paragrafen. In het begin ben je nog gefocust en is je concentratie nog goed. Maar wanneer je bij paragraaf 3 komt, verdwijnt je motivatie weer. Met moeite ga je door naar paragraaf 4. Eenmaal bij paragraaf 5 aangekomen, en je kan de stof eigenlijk niet meer verwerken.

Jouw oplossing = de salami techniek!

Een salami bestaat uit plakjes, dat kan je ook doen met je lesstof! Verdeel de stof in verschillende plakjes en verdeel ze over een paar dagen. Zo krijg je meer overzicht van de stof, leer je alles in kleine stukjes en hoef je niet super lang gefocust te blijven!

Kan je de techniek inzetten bij andere vakken?

Je kan de salami techniek ook inzetten als je meerdere toetsen hebt. Zo krijg je een goed overzicht wat je per dag gaat doen door de stof van alle toetsen te verdelen. Bijvoorbeeld, één plakje frans en één plakje engels op dinsdag. Oftewel: die dag staat gepland dat je één hoofdstuk frans doet en één hoofdstuk engels.

Succes!

WRTS registreren

WRTS is het beste oefenplatform van Nederland. Oefen razendsnel je woordjes!